Planul Urbanistic Zonal privind amplasarea unei telegondole intre Casa Presei si capatul Soselei Pantelimon a fost pus in dezbatere publica, pe site-ul Primariei Capitalei. Potrivit Primariei sectorului 2, initiatoarea acestui proiect, telegondola va folosi atat ca mijloc de transport in comun, cat si ca traseu turistic. Costurile necesare implementarii acestui proiect se ridica la aproximativ 20 de milioane de euro. Atat arhitectii cat si societatea civila sunt de parere ca acest proiect este "absurd", "inutil", "o tichie de margaritar".
Traseul telegondolei:
- Va pleca de la capatul Soselei Pantelimon, de langa hipermarketul Cora
- va traversa salba de lacuri Dobroiesti, Fundeni, Colentina, Plumbuita, Tei, Floreasca
- va ajunge in Herastrau, langa Piata Presei Libere
Traseul total va fi de 10 kilometri.
Cele 5 statii ale telegondolei:
Cabina telegondolei va opri in cinci statii care vor fi amplasate in apropriere de marile bulevarde cu care telefericul se intersecteaza:
DN1 (Piata Presei)bd. AviatorilorBarbu VacarescuLacul PlumbuitaSoseaua Pantelimon (Cora Pantelimon)
Telegondola va pleca de la nivelul solului si va circula la o inaltime de circa 50 de metri. In cel mai inalt punct va ajunge la inaltimea de 85 metri. Viteza de deplasare va fi de 5 metri pe secunda, iar capacitatea de transport a unei singure telecabine va fi de 1.500 de persoane pe ora.
"Construirea unei telegondole peste salba de lacuri din Capitala va avea la baza mai multe functiuni si anume: turism, agrement si transport public, oferind tuturor utilizatorilor posibilitatea de-a admira zonele verzi de-a lungul traseului si a luciul de apa. Se preconizeaza amenajarea de parcari de descurajare la capetele liniei telegondolei care sa permita descongestionarea traficului rutier prin traversarea Capitalei prin ace