Unele dintre alimentele cumparate ascund ingrediente sau procese de preparare care starnesc cel putin o senzatie de dezgust. Si, desi organismele care se ocupa de protectia consumatorului din intreaga lume au o serie de reguli ce trebuie respectate, producatorii gasesc intotdeauna "portite" pentru a-si scoate produsele pe piata.
Dupa cum informeaza Cracked, iata cateva dintre ingredientele ori procesele surprinzatoare de preparare ale unor produse alimentare comercializate.
1. Lemn
Pare aproape de necrezut, dar o substanta extrasa din lemn - celuloza - se gaseste in multe produse de patiserie, de la chifle pana la foi de placinta (comercializate de unele firme, desigur, nu se poate generaliza). Si asta pentru ca celuloza ofera o anumita textura alimentelor procesate, firmele care apeleaza la ea folosind-o ca inlocuitor pentru ingrediente scumpe, ca faina si uleiul.
Este cu 30% mai ieftina decat acestea si nu este otravitoare, astfel ca, pana in prezent, nu au aparut restrictii legate de utilizarea ei (nici macar o cantitate maxima care sa poata fi folosita intr-un produs). Si asta desi nu are nici vreo valoare nutritionala si este si greu digerabila pentru organismul uman.
2. Modul in care este facut sucul de portocale
Acest suc se numara printre cele mai populare bauturi racoritoare insa, de multe ori, desi scrie pe ambalaj ca este suta la suta natural sau ca nu are adaos de zahar, lucrurile nu stau chiar asa in realitate.
Concret, iata cum procedeaza unele firme producatoare de suc de portocale: e drept, primul pas consta in stoarcerea portocalelor, dar acesta este primul si ultimul pas normal din proces; urmatorul consta in punerea lichidului in rezervoare uriase, dupa care urmeaza extragerea si indepartarea oxigenului (acest lucru face ca sucul, comercializat ca "proaspat sau abia s