Preşcolarii clujeni vor putea face experimente ştiinţiifice distractive în domeniul energiei, electricităţii, mediului înconjurător şi sănătăţii, începând din acest an şcolar, după ce fundaţia caritabilă Siemens Stiftung a donat 63 de truse cu experimente educaţionale grădiniţelor de stat din oraş.
Grădiniţa Universităţii a fost prima din oraş care a beneficiat de kitul educaţional. Micuţii au avut ocazia să înveţe cum funcţionează bateriile şi cum pot asculta bătăile inimii cu ajutorul unui stetoscop improvizat. Primul „pacient" care s-a lăsat pe mâna micuţilor doctori a fost Radu Moisin, viceprimarul municipiului, care a primit cu uşoare „emoţii" diagnosticul final. „Nu vă bate inima!" a concluzionat un copil, stârnind râsul adulţilor din cameră.
Donatorii, educatorii şi inspectorii şcolari asigură că trusele sunt sigure din punct de vedere didactic şi că le vor dezvolta micuţilor abilităţile lingvistice şi aptitudinile intelectuale.
Învăţare distractivă
„Fiecare trusă Discovery Box este alcătuită din două cutii de lemn rezistente, pline de materiale şi echipamente cu ajutorur cărora copiii şi educatorii vor putea realiza 22 de experimente ştiinţilfice în domeniul energiei, electricităţii, mediului înconjurător şi sănătăţii. Fiecare grădiniţă de stat din oraş a primit câte o astfel de trusă", a declarat Cristian Secoşan, CEO în cadrul companiei Siemens SRL.
O trusă costă 500 de euro
Cutiile conţin becuri, motoare electrice, baterii, termometre, diagrame ale corpului uman sau cupe cu găuri pentru reconstrucţia în miniatură a instalaţiilor de tratare a apei. „Cu ajutorul acestor truse de experimente, ne dorim să oferim şi educatorilor materiale şi informaţii adiţionale. În truse sunt incluse instrucţiuni pentru educatori pe un DVD, o broşură şi carduri tematice în diferite limbi. Vom face şi un trainining al cadrelor di