Tinerii care care au obţinut un loc în căminele Universităţii din Oradea se pot caza fără probleme. De dimineaţă s-a dat startul cazărilor, astfel că la prânz zeci de studenţi stăteau la rând pentru a primi repartiţia în cameră.
Din judeţ sau din alte judeţe învecinate, studenţii Universităţii din Oradea care au prins unul dintre cele 1359 de locuri disponibile în cămine au venit încă de la primele ore ale dimineţii, pregătiţi să se cazeze. Unii au ales să-şi lase acasă sacoşele încărcate cu mâncare, aducând cu ei doar strictul necesar şi mai mulţi bani în portofel.
Ioana Riban(19 ani) este din Sălaj şi este studentă în primul an la Pedagogia Învăţământului Primar şi Preşcolar .„Am ales să locuiesc la cămin pentru că nu am altă alternativă şi totodată este cel mai ieftin. Condiţiile sunt bune şi sunt mulţumită de ceea ce mi se oferă" ne-a spus Ioana. A venit de dimineaţă, singură, cu trenul, şi fără prea multe bagaje. „O să mă duc în oraş şi o să-mi cumpăr tot ce am nevoie. Nu avea rost să car din Zalău lucruri pe care le găsesc şi în Oradea" a mai spus Ioana,
Au fost însă şi studenţi care şi-au adus de acasă lighean, plapumă pernă şi alte lucruri necesare. Gabriela a venit tocmai din Zalău şi, însoţită de apropiaţi, şi-a adus de acasă o mulţime de lucruri.
Dă click pe poză pentru a vedea mai multe fotografii
În acest an cazarea îi va costa pe studenţi cu 10 lei mai puţin lunar, decât în anul universitar precedent. „Toate tarifele de cazare la căminele studenţeşti au scăzut cu 10 lei, iar unele cu 20 de lei", a aprecizat Cornel Antal, rectorul Universităţii din Oradea. Explicaţia: în conformitate cu prevederile noi legi a educaţiei, taxa nu trebuie să depăşească diferenţa dintre suma alocate de la Minister şi cheltuielile cu întreţinerea şi personalul. Astfel, Universitatea Oradea a adoptat în şedinta de senat noile preţu