V-aţi pus vreodată întrebarea care este legătura dintre matematică şi Rapid Bucureşti? Ei bine, un candidat la examenul de bacalaureat, sesiunea august - septembrie 2011, a găsit răspunsul. V-aţi pus vreodată întrebarea care este legătura dintre matematică şi Rapid Bucureşti? Ei bine, un candidat la examenul de bacalaureat, sesiunea august - septembrie 2011, a găsit răspunsul.
Un elev, susţinător al formaţiei Rapid Bucureşti, s-a prezentat la examenul de matematică plin de inspiraţie, şi nu după ce studiase teorema lui Pitagora. Într-o lucrare de patru pagini, liceanul a înşirat versurile a nu mai puţin de nouă cântece, interpretate de Rappa şi de Dragoş Leasă, doi rapperi care au compus melodii pentru Rapid, dar şi imnul “Suntem peste tot acasă”. Cuprins de emoţii, dar şi intimidat de camerele de supraveghere, elevul a stâlcit “Suntem peste tot acasă”, scris parcă după scenariul lui Marcel Pavel, care a făcut praf imnul României. În viziunea elevului, imnul începe cu primele două versuri din prima strofă, urmate de ultimele două versuri din strofa a treia. După ce imnul compus de Păunescu i-a dat puţină bătaie de cap, liceanul a continuat cu “Poartă fularul”, unde n-a greşit nici un cuvânt.
În lucrare au mai fost înşirate versuri ale melodiilor interpretate de Rappa şi Leasă, precum “Încă o zi în plus”, “Alb-vişiniu” sau “Cântec nemuritor”. Elevul a dat dovadă că ştie şi cântece m a i vechi, de pe vremea când galeria era condusă de Constantin Mincea, zis “Geamgiul”. În ciuda eforturilor depuse, rapidistului matematician nu i-au ieşit calculele, profesorul notându-l cu 1.
Atât Leasă, cât şi Rappa au rămas impresionaţi de “isprava” elevului. “Asta e o dovadă clară că Rapid nu e numai artă, literatură... Rapid e şi ştiinţă exactă, ştii sigur că dacă Rapid bate pe Real Madrid n-are cum să câştige şi meciul următor, cu Stejarul Vlad Ţepeş”, a spus Leasă, î