Conservatorii au venit la ședința Biroului Politic cu concluziile deja trase și chiar puse pe hârtie. Ceea ce la începutul ședinței era un comunicat de presă a devenit, până la final, un proiect de rezoluție. Concluzia? PC rămâne în USL dar cere un mecanism de sancționare pentru atacurile între partidele membre.
În lipsa lui Dan Voiculescu, dar beneficiind de scurta prezență a președintelui PNL, Crin Antonescu, conducerea PC și liderii organizațiilor județene s-au adunat de dimineață să decidă care le este viitorul. Cum concluziile le fuseseră date pe hârtie încă de la început, conservatorii n-au făcut cine știe ce mister în jurul lor.
"Astăzi nu va fi un vot cu privire la ieşirea din USL sau rămânerea în această formaţiune politică, la care noi cred că am contribuit mai mult decât alţii care se dau mari apărători ai ei. Tensiunile care au fost în ultimul timp au fost artificiale, generate din interiorul Uniunii, dar mai ales din afara acesteia", explica liderul PC, Dan Constantin, în debutul şedinţei.
Antonescu către PC: Pretenții în conformitate cu dimensiunile
Invitat la ședință, conform lui Constantin, pentru a spulbera odată pentru totdeauna orice speculații cu privire la anumite tensiuni între PC și partenerii de alianță, Crin Antonescu a reușit orice, mai puțin asta. Din declarațiile făcute de Antonescu după ieșirea de la lucrări, rezultă că mesajul pe care l-a transmis a fost un apel la unitate dar, în același timp, și o trasare exactă a locului PC în cadrul USL.
"Am putut transmite colegilor noştri un mesaj necesar în aceste zile. Unitatea acestei construcţii politice pe care împreună am făcut-o e elementul cheie în bătălia politică ce urmează. Trebuie să înţelegem că odată intraţi în această construcţie politică orgoliile politice trec pe planul doi în faţa interesului general", a declarat liderul PNL.
Odată bifat mesajul de un