Cu Dan Voiculescu umilit în confruntarea cu Victor Ponta şi Crin Antonescu, în PC opţiunea candidaturilor separate se aude tot mai slab: primează supravieţuirea în faţa demnităţii. Sursa: CODRIN PRISECARU
Poziţia de forţă a copreşedinţilor USL în relaţia cu PC a cam retezat avântul conservatorilor după noi candidaturi. Cu excepţia câtorva lideri de filiale, care continuă să marşeze pe necesitatea candidaturilor separate, calculele conduc spre o concluzie amară pentru ei: fără sprijinul PSD şi PNL, nu au nici o şansă să-şi păstreze actuala reprezentare, darămite să-şi dubleze numărul de consilieri locali, ţinta PC pentru viitoarele locale.
Liderii de filiale PC au fost convocaţi astăzi la centru: oficial, pentru pregătirea alegerilor de anul viitor, neoficial, pentru a a-şi spune părerea cu privire la avantajele şi dezavantajele rămânerii în USL. Cu excepţia a şase judeţe, candidaţii PC nu au avut loc de cei ai PSD şi PNL, deşi primăriile de la Galaţi şi Focşani le făceau cu ochiul.
Conservatorii sunt însă mai nemulţumiţi de tratamentul de subordonaţi aplicat de Victor Ponta şi Crin Antonescu.
Opincile PC şi "muzica" PSD-PNL
Mai rău cu ei, dar mai rău fără ei. Cu această maximă în cap, conservatorii par înclinaţi să înghită şicanele liderilor PSD şi PNL şi să meargă mai departe în USL în condiţiile celorlalţi parteneri. Numai altfel au şanse să-şi dubleze numărul consilierilor locali şi să mai obţină ceva primării în plus, cred conservatorii.
La Maramureş, apele tulburate de pretenţiile PSD la şefia Consiliului Judeţean s-au liniştit. "Săptămâna trecută domnul Marian Ursache a anunţat că organizaţia sa nu mai are candidat la şefia CJ", a declarat, pentru EVZ, liderul filialei PC, Camelia Negruţ. Ea recunoaşte că singuri nu au multe şanse să-şi mărească zestrea de aleşi locali. Acum au un primar, pa