Printre argumentele cu care DNA a justificat arestarea preventivă a fostului şef al arbitrilor din România, Vasile Avram, se numără şi aceea că făcea delegările în funcţie de preferinţele şefilor de la Dinamo şi Vaslui.
Această variantă apare într-unul dintre cele două capete de acuzare pe care procurorii i le-au adus lui Vasile Avram:
1 „Instituţionalizarea delegărilor la comanda conducătorilor de cluburi (Porumboiu şi Borcea)".
2 „Vasile Avram este pericol public".
Adrian Porumboiu recunoaşte că a vorbit cu Avram, dar insistă că nu i-a indicat niciodată ce arbitru să delege.
Sute de interceptări de convorbiri telefonice, realizate prin centrala SRI cu mandate de la judecă-tori, aruncă din nou fotbalul într-un scandal monstruos. Surse judiciare spun că discuţiile dintre Avram şi Ţerbea sunt doar vârful icebergului şi că ar exista sute de astfel de convorbiri ale patro-nilor şi managerilor din fotbal cu fostul şef al arbitrilor, arestat preventiv sâmbătă pentru luare de mită.
În aceste convorbiri ar exista indicii despre sute de mii şi chiar milioane de euro vehiculate ca mită pentru a se obţine un loc în Liga Europa, respectiv în Liga Campionilor. De asemenea, ar reflecta „eforturile financiare" mai mici, de zeci de mii de euro, ale unora de a rămâne în plutonul de mijloc al Ligii I sau chiar pe ultimele locuri, orice numai să rămână în Liga I. De ce vor patronii de cluburi de fotbal să rămână în Liga I? Pentru bani, şi e vorba de milioane de euro sau de sute de mii de euro, în funcţie de poziţia din clasament.
Echipa care ocupă locul I se califică direct la masa bogaţilor în Liga Campionilor, lucru care îmbogăţea vistieria clubului cu sume cu-prinse între 15 şi 18 milioane de euro, în funcţie de vânzarea biletelor, punctele strânse, noi sponsori. Locurile următoare sunt, de asemenea, importante pentru că asigurau accesul în