Daca suferi de dureri de oase si resimti perturbarile atmosferice mai intens, atunci legumele, fructele si pestele n-ar trebui sa-ti lipseasca din meniul zilnic, deoarece intaresc oasele si muschii si calmeaza durerile.
Potrivit oamenilor de stiinta, o dieta bogata in acizi grasi Omega 3 ajuta la scaderea inflamatiilor din organism asociate cu artrita. Asadar, cu cat este consumata o cantitate mai mare de peste, cu atat mai bine. Printre cele mai bune surse de Omega 3 se numara tonul, heringul, macroul si codul.
Uleiul de masline n-ar trebui sa lipseasca din dieta bolnavului de reumatism si nu numai. Uleiul de masline are darul de a calma durerile, de aceea se recomanda sa fie folosit in masaje ale locurilor dureroase sau cataplasme. Se toarna ulei de masline peste frunze tinere de nuc si se lasa trei, patru ore, dupa care frunzele se aplica in strat de cate trei, patru pe locul bolnav.
Varza, consumata zilnic, mai ales cruda, sub forma de salata, are darul de a bloca procesele inflamatorii. Taie marunt ceapa si varza si freaca-le cu un praf de sare. Adauga sare, ulei, otet de mere sau lamaie si niste morcov ras prin razatoarea mica si amesteca totul. Salata astfel preparata e buna cu carne, cartofi, tocanita.
Varza insa poate fi folosita in durerile reumatice sub forma de cataplasme in strat de cate trei, patru foi. Se trece cu sucitorul peste frunzele de varza, atat cat sa zemuiasca putin si frunzele incalzite la baia de aburi sau unse cu ulei de masline cald se aplica pe locul dureros si pot fi tinute toata noaptea.
Se stie ca nucile au in compozitia lor cupru, un oligoelement care are darul de a opri procesul inflamator din tesuturi si de a creste cantitatea de antioxidanti din cartilaje, in acest fel regenerandu-le. Se recomanda zilnic miez de nuca, atat cat incape intr-o mana, ca atare ori in amestec c