Femeile sunt denumite uneori sexul "slab", insa specialistii sustin ca, atunci cand vine vorba de lupta organismului cu infectiile, acestea sunt mai puternice decat barbatii.
Un studiu realizat la Universitatea Ghent din Belgia arata ca dublul cromozom X al femeilor le ofera posibilitatea sa se apere mai usor de boli. Studiul a fost realizat printr-o analiza detaliata a ARN-ului femeilor si arata ca cromozomul X are un rol in sistemul imunitar, relateaza publicatia Daily Mail.
Statistic, se stie de mult ca femeile traiesc mai mult decat barbatii si resusesc mai usor sa isi revina dupa infectii, stare septica sau traume.
Specialistii sustin ca ARN-ul femeilor regleaza functiile proteinelor, astfel incat poate suprima unele proteine care duc la aparitia cancerului. In plus, daca o mutatie apare pe unul dintre cromozomii X, exista inca o copie, insa barbatii nu sunt echipati cu astfel de mecanisme.
Femeile, mai bune decat barbatii la comunicarea online
Cercetatorii sustin insa ca exista si dezavantaje, in aceasta situatie. Eleanor Fish, profesor la Universitatea din Toronto, sustine ca femeile reactioneaza diferit in caz de boala. Organismul femeii "are un raspuns imunitar mai puternic", insa "atunci cand exista o infectie, apare o inflamatie mai puternica", spune aceasta. De aceea, femeile sunt mai predispuse la aparitia bolilor autoimunitare si sunt mai rau afectate de gripa, spre exemplu.
Femeile sunt denumite uneori sexul "slab", insa specialistii sustin ca, atunci cand vine vorba de lupta organismului cu infectiile, acestea sunt mai puternice decat barbatii.
Un studiu realizat la Universitatea Ghent din Belgia arata ca dublul cromozom X al femeilor le ofera posibilitatea sa se apere mai usor de boli. Studiul a fost realizat printr-o analiza detaliata a ARN-ului femeilor si arat