Preşedintele fondator al PC declară că Uniunea Social Liberală va rămâne solidară, dar că mai are mult de lucrat până va putea să preia iniţiativa politică de la PDL.
Aţi fost foarte aproape să confirmaţi ceea ce adversarii dumneavoastră politici susţin, şi anume că USL este o construcţie sortită eşecului. Ce s-a întâmplat în interiorul Uniunii Social Liberale?
E o alianţă formată din trei partide de dimensiuni şi de puteri electorale diferite şi fiecare dintre cei trei preşedinţi ai acestor partide încearcă să obţină cât mai mult pentru formaţiunea proprie. E firesc să apară discuţii pe fel de fel de teme. Dar, în niciun caz, nu s-a pus problema ruperii Uniunii Social Liberale. Probabil că Puterea şi-ar fi dorit foarte mult o dezmembrare a USL, dar eu nu cred că va avea această bucurie.
Aţi avut o întâlnire la vârf a celor trei partide, iar presa a vorbit despre un schimb de replici acide pe care l-aţi avut cu Crin Antonescu şi cu Victor Ponta din cauza neînţelegerilor privind candidaturile.
N-am împărţit nimic la întâlnirea respectivă. La ora actuală, aş dori să fie clar pentru toată lumea că USL a stabilit candidaturile pentru consiliile judeţene şi pentru primăriile capitalelor de judeţ. Este valabil pentru toată Uniunea Social Liberală. A fost o problemă la Iaşi. Din sondajele noastre, domnul Ciohodaru putea ieşi înaintea domnului Nichita. Dar a fost o problemă de parcurs. Uniunea Social Liberală nu se va rupe, iar dacă se va întâmpla prin absurd vreodată, nu va fi din cauza mea sau a Partidului Conservator. În ceea ce-l priveşte pe domnul Ciohodaru, el a făcut greşeala de a vota cu Puterea şi această duplicitate m-a făcut să recomand partidului sancţionarea sa. Nu puteam să păstrăm un deputat care votează cu Puterea şi nu puteam să-l susţinem ca şi candidat al nostru. Acest lucru rezolvă şi problema PSD. (Tudor Ciohodaru a