Directorul unităţii de învăţământ, Dan Călin Băban, a declarat, marţi, că valoarea totală a salariilor restante pe lunile iulie, august şi septembrie este de 566.000 lei.
CITIŢI ŞI:
Strada Dimitrie Anghel intră în reparaţii. Vezi cum poți să o ocolești!
35 de concurenţi, în semifinala Concursului Internaţional de Canto „Vox Artis”
Lucrările de reparaţii la pasajul Lupeni se apropie de final
Primăria Sibiu vinde ANL-urile către chiriaşi
„Este vorba despre 176.000 de lei, alte 195.000 de lei şi alte 195.000 de lei, în total 566.000 de lei", a declarat Dan Călin Băban.
Angajaţii Liceului de Artă din Sibiu trag speranţe că îşi vor recuprea salariile restante după ce un raport privind situaţia lor a fost introdus pe lista de proiecte de hotărâri din şedinţa Consiliului Local, programată pentru joi, 29 septembrie, la Primăria Sibiu.
Potrivit noilor modificări aduse Hotărârii de Guvern 1.395 din 2010, privind finanţarea unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, finanţate din bugetele locale, pe baza standardelor de cost pe elev/preşcolar pentru anul 2011, Consiliul Local este cel care aprobă redistribuirea fondurilor, la propunerea primarului, cu avizul conform al inspectoratului şcolar.
La Sibiu a fost prezent, marţi, prim-vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Ioan Ţenţ, care a declarat că modificările aduse hotărârii de Guvern nu rezolvă decât parţial problema.
„Modificările aduse nu rezolvă problema în totalitate. Noi luptăm să schimbăm aceste standarde per elev pentru că dacă rămân aşa, vom avea aceeaşi situaţie nu doar la liceele vocaţionale, ci şi la cele sportive şi la şcolile generale", a declarat Ţenţ.
Profesorii sibieni au refuzat să intre la ore aproape două săptămâni, în semn de protest, pentru neplata salariilor din lipsa fondurilor.
Ai aflat