Închiderea fabricii Nokia din România ar putea fi urmată de gesturi similare din partea altor companii. Iată ce spune la RFI vicepreşedintele PSD, Constantin Niţă. El crede că la plecarea Nokia au contribuit atât contextul internaţional, cât şi cel intern.
Constantin Niţă spune că nu a fost surprins de anunţul companiei finlandeze Nokia de a închide fabrica de la Jucu: "Nu este o surpriză pentru mine. Mersul economiei româneşti şi ceea ce se întâmplă în economia mondială în momentul de faţă conduc către o asemenea analiză, către un asemenea rezultat, mai ales că dacă facem o analiză serioasă a ceea ce se întâmplă în economia românească şi ceea ce s-a întâmplat în economia românească în ultimii doi ani, veţi constata că investiţiile străine directe au scăzut foarte mult. Anul acesta nu ştiu dacă este vreo investiţie străină directă în România, ci mai mult din creşterea capitalurilor sociale la societăţile existente în România, de la cele mamă din străinătate".
Fostul ministru pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii din Guvernul PDL-PSD crede că "trebuie să ne aşteptăm şi la alte companii, pentru că statul, iată, Guvernul Boc nu vine cu nici o măsură în sprijinul celor care creează şi păstrează locuri de muncă într-o situaţie extrem de grea precum cea din prezent".
Gigantul finlandez Nokia va închide fabrica de la Jucu, judeţul Cluj. Circa 2.200 de angajaţi vor fi daţi afară, în baza unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, întrucât unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru producătorul de telefoane mobile. Preşedintele Nokia anunţă că angajaţii de la Jucu vor fi plătiţi până în martie 2012. Constantin Niţă, intervievat de Cosmin Ruscior, despre închiderea fabricii Nokia din Jucu
Închiderea fabricii Nokia din România ar putea fi urmată de gesturi similare din partea altor companii. Iată ce spune l