Scăderea numărului de absolvenţi şi orientarea spre centrele universitare cu vechime duc la reducerea efectivului de studenţi. Numărul de locuri neocupate a crescut cu 400 faţă de anul trecut.
Nici în cea de-a doua sesiune de înscrieri Universitatea Oradea nu a reuşit să-şi ocupe locurile rămase libere după admiterea din vară. Cu toate că majoritatea facultăţilor şi-au prelungit perioada de admitere, peste 1.400 de locuri au rămas neocupate.
Locuri neocupate
Aceasta în condiţiile în care în prima sesiune au fost puse la dispoziţia tinerilor 5.500 de locuri, din care 2.600 au rămas neocupate. Dintre cele 2.600 de locuri, doar 150 sunt fără taxă. Anul trecut, au rămas neocupate o mie de locuri. Universitatea avea anul trecut peste 24.000 de studenţi.
Printre facultăţile care au atras cei mai mulţi studenţi, în această sesiune, se numără Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane cu peste 200 de înscrişi. De asemenea, la Protecţia Mediului şi la Ştiinţele Economice s-au înscris câte 160 de studenţi. La polul opus, înregistrând cei mai puţini studenţi din această sesiune, se află Facultatea de Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării cu doar 17 înscrişi, urmată fiind de Facultatea de Textile şi Pielărie cu 16 studenţi şi Facultatea de Teologie Ortodoxă pentru care au optat doar 3 studenţi.
Cu toate că Facultatea de Energetică a oferit cele mai multe locuri fără taxă, respectiv 25, doar 31 de absolvenţi s-au îndreptat spre această specializare. Totodată, Facultatea de Ştiinţe a scos la bătaie 22 de locuri bugetate, dar şi aici interesul a fost destul de scăzut, doar 33 de absolvenţi depunându-şi dosarele.
Citeşte mai multe despre acest subiect, astăzi, în Adevărul de Transilvania