Piaţa asigurărilor va fi reglementată de oameni care până acum au avut doar legături tangenţiale cu această industrie, politicul spunându-şi ultimul cuvânt în numirea noii conduceri a CSA. Situaţia este exact opusă celei de la BNR unde - cu o excepţie spectaculoasă înregistrată la alegerile din 2009 - politicul este mai puţin implicat, profesionalismul fiind prevalent.
Cursa pentru alegerea noii conduceri a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), care reglementează o piaţă de 2 miliarde de euro, s-a încheiat cu întârziere prin decizia parlamentarilor puterii de a-l avansa pe poziţia de preşedinte al CSA pe Constantin Buzoianu, un fost ofiţer de poliţie care deţinea funcţia de vicepreşedinte al instituţiei din 2006.
În absenţa opoziţiei care a abandonat lupta preferând un boicot inutil al şedinţei plenului Parlamentului, senatorii şi deputaţii din arcul guvernamental condus de PDL i-au votat pentru celelalte trei poziţii din Consiliul CSA rămase vacante, două de vicepreşedinte şi una de membru, pe Tudor Baltă, Cornel Coca-Constantinescu şi Doru Frunzulică. Tudor Baltă a mai avut un mandat de vicepreşedinte al CSA începând din 2006, el fiind anterior deputat PSD şi primar al municipiului Constanţa.
Cornel Coca-Constantinescu, numit pe poziţia de vicepreşedinte, este directorul general al MKB Romexterra Leasing, un jucător de talie mică din piaţa leasingului financiar, care a avut pierderi de zeci de milioane de euro anii trecuţi. Constantinescu a absolvit Academia de Studii Economice şi este doctor în economie.
Deputatul Doru Frunzulică a fost nominalizat de UNPR pentru funcţia de membru în Consiliul CSA după expirarea mandatului lui Corneliu Moldovan, cel care a fost propulsat în această funcţie în anul 2006 de PRM, care nu mai e în Parlament. Frunzulică a absolvit Facultatea de Electrotehnică şi Comunicaţii şi a lucrat ca ingine