Înfiinţat în februarie 1993, Clubul Sportiv „Dragonul" a reuşit să obţină mii de medalii la competiţii naţionale şi internaţionale. Preşedintele clubului, Dan Goron, a explicat că lumea practică artele marţiale atât pentru a-şi însuşi tehnici de apărare, cât şi pentru a se relaxa sau pentru a dobândi un echilibru mental.
În cei peste 18ani de activitate, clubul băimărean a adunat 1.518 medalii, obţinute fie la probe individuale, fie în echipă. Aproape o mie de sportivi antrenaţi la club au obţinut locul I la campionatele mondiale sau europene. Preşedintele clubului şi instructorul internaţional, Dan Goron, spune că artele marţiale sunt atât pentru minte, cât şi pentru corp.
„Artele marţiale reprezintă un sistem complex de tehnici de luptă, cu sau fără arme, însuşit la nivel individual. Însă artele marţiale înseamnă mult mai mult decât confruntarea fizică. Practicanţii îşi dezvoltă, odată cu trecerea anilor, o conştiinţă superioară, în armonie cu mediul înconjurător şi un autocontrol desăvârşit", a precizat instructorul.
Artele marţiale reprezintă, pe lângă un stil de conduită şi echilibru în viaţă, un hobby îmbrăţişat de foarte mulţi fani de pe întreg globul. „Motivele pentru care pasionaţii practică arte marţiale pot fi însuşirea tehnicilor de autoapărare, participarea la competiţii de profil sau urmărirea unei dezvoltări mentale şi corporale armonioase", a mai spus Dan Goron.
Taekwondo, o alternativă
Taekwondo este una dintre versiunile luptei neînarmate. De fapt, este o metodă de autoapărare. Practicanţii acestui sport respectă cu stricteţe un cod etic, ei fiind consideraţi ambasadori ai artelor marţiale prin comportament, reputaţie şi disciplină.
„Învăţarea şi practicarea constantă a tehnicilor de arte marţiale ne pot dezvolta disciplina, perseverenţa şi încrederea în forţele proprii care, alături de