* Consiliul Judeţean Cluj: În relaţiile cu Nokia, obligaţiile care revin Consiliului Judeţean prin contract au fost respectate
Marius Nicoară, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj şi actual senator PNL, cel care a negociat venirea Nokia la Cluj, a declarat că reprezentanţii concernului finlandez erau nemultumiţi de afacerile de la Jucu. Domnia sa a spus: "Raţiunile Nokia de a închide sunt economice, dar acestea sunt legate de angajamente pe care România le avea şi pe care o guvernare nu le-a dus la bun sfârşit. Vorbim aici de terminalul cargo la aeroport, de o pistă pentru aterizarea avioanelor mari de transport mărfuri, de faptul că trebuia să aibă Clujul o centură ocolitoare care să lege oraşul de autostradă şi o autostradă, Transilvania, care să lege judeţul de Europa de Vest. Aici e vina autorităţilor locale şi judeţene care nu au luat aceste măsuri pentru a facilita exportul de telefoane mobile ale Nokia. Este şi o vină a Guvernului care a mărit TVA-ul, impozitele pe salarii şi pensii, aspecte care au dus la creşterea costurilor Nokia".
În opinia lui Marius Nicoară, autorităţile locale şi judeţene nu şi-au îndeplinit obligaţiile faţă de Nokia şi şi-au dovedit, astfel, incompetenţa. Domnia sa a mai adăugat: "Eu am negociat un an şi jumătate venirea Nokia la Jucu. Cunosc modul în care Nokia spunea că are nevoie de un lucru sau de altul sau că mai avem de respectat o obligaţie luată faţă de dânşii. Până la urmă şi-au dat seama că nu s-a făcut, de fapt, nimic pentru a le uşura modul de transport al telefoanelor spre Mexic sau India, direct de pe aeroportul din Cluj, astfel încât să îşi reducă din costuri. Costurile de transport erau foarte mari, cu trenul sau cu camioanele, spre aeroportul din Budapesta. Aşa s-a ajuns ca Nokia să fie pusă pe butuci în România, investiţia devenind nerentabilă."
"Noi (n.r. autorităţile locale şi judeţene)