Complexul Naţional Muzeal ASTRA şi Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Sibiu organizează, în perioada 1-2 octombrie, în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA (în aer liber), prima ediţie a Târgului de bucate tradiţionale “Branduri transilvănene”.
CITIŢI ŞI:
România necunoscută la Astra Film Festival 2011
Teatrul „Radu Stanca” anunţă piesele pentru luna octombrie. Vezi programul
Târg de produse tradiţionale şi meşteşugăreşti la Sibiu Shopping Mall
Evenimentul va include şi un seminar de specialitate, care se va desfăşura între orele 10 şi 14, în cele două zile de târg, în sala de conferinţe a Centrului ASTRA pentru Patrimoniu.
Târgul are drept scop promovarea produselor tradiţionale alimentare autentice din judeţele Transilvaniei.
„Fiind un muzeu al civilizaţiei tradiţionale, suntem obligaţi să ne implicăm în păstrarea tradiţiilor naţionale. Am vrut să arătăm că muzeul poate fi implicat şi în astfel de activităţi”, a declarat directorul Complexului Naţional Muzeal „ASTRA” din Sibiu, Valeriu Olaru.
Vor participa producători din judeţele Sibiu, Braşov, Hunedoara, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Alba, Harghita, Covasna şi Mureş.
Vizitatorii vor putea găsi, pe standurile expoziţiei cu vânzare, bucate tradiţionale atent selecţionate, precum brânza de năsal şi telemeaua stată-n zăr (Cluj), telemeaua, laptele gros şi sloiul de oaie din Mărginime (Sibiu), ţuica de Zalău şi pălinca de Sălaj, virşli de Brad (Hunedoara), brânza de burduf de Loman (Alba), brânza de Bran în coajă de brad (Braşov), kurtos kalacs (Harghita), Mezescolacs (Covasna) şi altele.
În cadrul seminarului vor fi abordate strategii de înregistrare şi de valorificare a produselor tradiţionale, precum şi legislaţia în domeniul denumirilor de origine protejată. Toate acestea se vor dsfasura sub directa coordonare a