„De ce concediază Nokia angajaţii care îi aduceau un milion de euro fiecare?” (România Liberă). „Ce companii stau la pândă să ia locul gol lăsat de Nokia la Cluj” (Evenimentul Zilei). „Leul, mic cât un pitic” (Jurnalul Naţional). „BNR nu relaxează politica monetară, deşi inflaţia este în scădere. Îi e teamă de tensiunile externe” (Ziarul financiar)
„Steve Jobs ne-a lăsat fără job”, titrează Adevărul. Deşi Nokia a dominat piaţa telefoanelor mobile, revoluţia iPhone, instrumentată de genialul Steve Jobs, apariţia touchscreenului şi competiţia tot mai acerbă a rivalilor asiatici pe segmentul low-end au dărâmat imperiul finlandezilor. Închiderea fabricii de la Jucu va tăia cu peste 5% exporturile României şi va transmite un semnal negativ investitorilor străini, scrie Adevărul, în paginile căruia Grigore Cartianu notează“Nu-i putem judeca pe cei de la Nokia pentru decizia luată. Dar nici nu-i putem aplauda pentru cinismul cu care au procedat în România!”
„De ce concediază Nokia angajaţii care îi aduceau un milion de euro fiecare?” România Liberă a socotit că fiecare dintre cei 2.000 de clujeni rămaşi pe drumuri îşi producea de 100 de ori salariul. Nokia aştepta pentru acesta exporturi de 1,5 miliarde de euro, telefoanele fiind al doilea produs al României, cu aproximativ 5% din total. Doar autoturisme se vând mai multe, respectiv 10% din totalul exporturilor. Şi iată că după doar trei ani de funcţionare, fabrica Nokia migrează şi mai la Est.
„Ce companii stau la pândă să ia locul gol lăsat de Nokia la Cluj”. Din Evenimentul Zilei aflăm că giganţi precum Huawei, Ericsson sau Dell sunt doar trei dintre companiile străine interesate să investească la Cluj. Evenimentul Zilei citează surse oficiale care susţin că singura obligaţie pe care Nokia o are faţă de Consiliul Judeţean este de a preda terenul din parcul industrial Tetarom 4 exact aşa cum l-a p