De la 19.500.000 de lei datorii în anul 2009, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova a atins performanţa de a rămâne cu datorii de 10.000.000 de lei.
Conducerea celui mai mare spital din Oltenia spune că secretul acestei performanţe a fost economisirea banilor. "Spitalul ajunsese la un moment dat la datorii de 195 de miliarde de lei vechi, în perioada octombrie 2009. Erau datorii în principal la medicamente, materiale sanitare, o serie întreagă de service-uri, aprovizionări, mai puţin la utilităţi. Politica spitalului a fost să achite aceste utilităţi lunar. La ora actuală, la utilităţi nu există datorii. Cele mai multe au fost scăzute în timp, de la lună la lună", a declarat conferenţiar doctor Florin Petrescu, managerul unităţii medicale.
"Am făcut comenzi cât ne-a ţinut buzunarul"
Acesta spune că spitalul are la acest moment datorii de 105 miliarde lei vechi şi speră ca în cel mai scurt timp să rămână cu datorii care să nu depăşească 8.000.000 de lei. "Din aceste datorii, noi vorbim de cele curente, cele care nu au depăşit perioada de scadenţă, mă refer la medicamente, pentru că acestea se fac la şase luni, materiale sanitare, service-uri, piese de schimb, reparaţii etc. Practic, ca sa normalizăm aceste plăţi, ne-am orientat la realizarea unui echilibru mai bun către diveritele sectoare de activitate. Am făcut comenzi echilibrate pentru medicamente, materiale sanitrare, reactivi, dezinfectanţi, fără să depăşim alocaţia bugetară. Am făcut comenzi cât ne-a ţinut buzunarul", a precizat managerul de la Spitalul Nr. 1.