Oraşul de la poalele Drăganei îşi extinde relaţiile în spaţiul european. Pe lângă deja stabilitele înfrăţiri cu oraşe din Europa, Cugirul mai colaborează prin aceeaşi modalitate cu alte trei oraşe. Noii prieteni europeni au rămas impresionaţi de fauna şi pădurile zonei Cugir.
Este vorba de municipalitatea Casalborgone (Italia), municipalitatea Mellieha (Malta) şi municipalitatea Vecpiebalgas (Letonia), care, alături de Cugir, au accesat un proiect cu finanţare europeană intitulat „Terra Mirabilis” – Protecţie Teritorială şi de Mediu.
Prima mobilitate a avut loc săptămâna trecută în localitatea Casalborgone din Italia, la care a participat o delegaţie condusă de viceprimarul Cugirului, Rodica Florea, din care au făcut parte consilieri locali şi funcţionari ai Primăriei. Activităţile s-au desfăşurat pe parcursul a trei zile, fiind organizate şi coordonate de comunitatea Casalborgone, ca solicitant principal al proiectului.
Trei funcţionari ai Primăriei, Angelica Oltean, Ana Maria Stoian şi Mădălina Uriţescu au expus diferite materiale despre protecţia mediului, resursele naturale, precum şi despre proiectele de dezvoltare ale localităţii.
Impresionaţi de platoul Briete de la Vinerea
O atenţie deosebită au acordat partenerii europeni culturii Briete care există în Vinerea, în Poiana cu goruni, fiind totodată impresionaţi de existenţa în zonă a rădăştilor – o specie inexistentă în Europa -, precum şi de numărul mare de lupi – care sunt pe cale de dispariţie în restul ţărilor.
Potrivit viceprimarului, Rodica Florea “Proiectul Terra Mirabilis ne oferă posibilitatea să facem un schimb de bune practici în vederea găsirii modalităţilor eficiente de a proteja mediul înconjurător atât de ameninţat de poluare şi de distrugere.”
Trebuie spus că proiectul „Terra Mirabilis – Protecţie Teritorială şi de Mediu” urmăreşte promovarea