Brânză de burduf de Bran, telemea de Bran, urdă sărată şi pastramă de Bran vor fi din plin în acest week-end, pe platoul „Inima Reginei Maria”, la Festivalul Brânzei şi Pastramei Bran 2011, din cadrul serbării tradiţionale „Răvăşitul oilor”. Festivalul va începe sâmbătă cu o expoziţie gastronomică, ce se va desfăşura pe întreg parcursul evenimentului unde vor fi expuse diversele sortimente de brânză şi pastramă care pot fi degustate şi cumpărate la cele mai bune preţuri direct de la producători, membrii ai Asociaţiei Crescătorilor de Animale din zona Bran. Nu vor lipsi expoziţiile de animale, unde brănenii îşi vor prezenta cabalinele, ovinele sau bovinele cele mai frumoase.
„Răvăşitul oilor” este o sărbătoare simbolică ce marchează sfârşitul anului pastoral, atunci când turmele coboară din munţi pentru a fi „răvăşite” astfel încât fiecare proprietar să-şi primească în gospodărie animalele date spre „vărat” şi implicit şi produsele de brânză şi urdă „tocmite” cu administratorii de stână.
„Festivalului Oierilor”, la Tohanul Nou
Tot în acest week-end va avea loc şi a treia ediţie a „Festivalului Oierilor”, la Tohanul Nou-Tabără, pe DN 73 între Râşnov şi Tohanul Nou. Aici, vizitatorii vor găsi produse tradiţionale nu doar de la Bran, ci din tot judeţul. În plus, în cadrul Festivalului vor fi prezentate şi maşinile folosite de oieri în zona montană, utilajele de muls mecanic, garduri electrice, potrivit lui Eugen Gonţea, de la Asociaţia Crescătorilor de Ovine şi Ecvine Braşov.. Brânză de burduf de Bran, telemea de Bran, urdă sărată şi pastramă de Bran vor fi din plin în acest week-end, pe platoul „Inima Reginei Maria”, la Festivalul Brânzei şi Pastramei Bran 2011, din cadrul serbării tradiţionale „Răvăşitul oilor”. Festivalul va începe sâmbătă cu o expoziţie gastronomică, ce se va desfăşura pe întreg parcursul evenimentului unde vor fi expuse div