Deşi au obţinut o victorie parţială în vederea recunoaşterii diplomelor, salariaţii licenţiaţi la domenii neacreditate trebuie să mai aştepte până în martie 2012 judecarea recursului făcut de Ministerul Educaţiei
La începutul acestui an şcolar, cei 71 de angajaţi din învăţământul gălăţean - profesori sau personal didactic auxiliar - care au câştigat războiul în instanţă cu Ministerul Educaţiei şi cu Universitatea „Spiru Haret", au cerut Inspectoratului Şcolar Galaţi să fie plătiţi conform pregătirilor.
„Îmi pare rău pentru aceşti oameni, dar nu am cum să-i plătesc, nu au încă dovada că au diplome de licenţă. Când vor veni cu diplomele, îi voi plăti aşa cum trebuie şi le voi da şi din urmă, dacă instanţa va decide acest lucru", a venit prompt inspectorul şcolar general Doruleţ Resmeriţă.
De mai bine de un an aceşti salariaţi sunt plătiţi ca şi necalificaţi, deoarece adeverinţele obţinute de la Universitatea „Spiru Haret" au expirat, iar Ministerul Educaţiei a interzis eliberarea diplomelor în original până la clarificarea problemei. Cum posesorii acestor adeverinţe nu au avut cum să aducă la secretariatele şcolilor diplomele în original, nici lefurile lor nu au putut fi majorate.
În tot acest timp, oamenii au pierdut chiar şi 3-400 de lei lunar la salariu. Supărarea lor este foarte mare şi, pe bună dreptate, ei vor rezolvarea problemei. „Trebuie neaparat să terminăm odată această poveste. Noi am făcut o facultate, avem o diplome care trebuie recunoscute", spune una dintre învăţătoarele aflate pe lista reclamanţilor, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.
Pe de altă parte, Curtea de Apel Galaţi obligase încă din luna februarie Ministerul şi Universitatea să le elibereze diplomele de licenţă reclamanţilor, care terminaseră în 2009 specializări la controversata instituţie de învăţământ superior. Din păcate, cei 71 de sa