Aleşii oraşului au aprobat astăzi în unanimitate, fără niciun comentariu, lista de bunuri din patrimoniul oraşului, care vor fi oferite drept garanţie companiei franceze Dalkia pentru a prelua activitatea Centralei Electrice de Termoficare.
Ora 14.00 Consilierii locali au votat în şedinţa extraordinară de astăzi garantarea căldurii ieşenilor de la iarnă cu o serie de terenuri şi clădiri, evaluate la suma de 60 de milioane de lei. Fără amendamente sau critici, aleşii au aprobat să pună gaj pe patrimoniul ieşenilor, însă unii dintre ei nici nu au ştiut ce au votat.
„Am găsit o soluţie viabilă pentru a da apă caldă şi căldură ieşenilor. Am examinat în comisia economică toate documentele din şedinţa de azi. Nu cunosc care este câştigătorul licitaţiei pentru apă caldă. Urmează să se aleagă unul“, a spus consilierul Gabriel Surdu, convins că a votat documente pentru scoaterea la licitaţie a noului operator, şi nu bunurile garantate pentru căldura din Iaşi.
Şefii oraşului încă nu au identificat soluţii pentru reluarea furnizării apei calde. „Fac demersuri astfel încât Romgazul să deschidă furnizarea gazului metan. E.on mi-a transmis că analizează un protocol prin care să facem plăţi anticipate pe următoarele 10 zile. Azi am vorbit cu directorul general al SRI despre situaţia disperată din şcoli. Populţaia este foarte agitată şi trebuie să-i sesizez că Guvernul ar trebui să ajute Iaşiul", a spus primarul Gheorghe Nichita.
Ora 8.00 Astfel, municipalitatea va garanta cu terenuri şi zeci de construcţii ale ieşenilor pentru a da asigurări companiei că-şi va recupera banii investiţi în furnizarea energiei termice în această iarnă, bani pe care îi va împrumuta de la bancă.
Citeşte şi:
Falimentul CET Iaşi, pasat unui privat
Iaşi: Edilii au pierdut lupta pentru apă caldă
Principala garanţie oferită operatorului o reprezintă trei terenur