Hotarât să arbitreze de la început până la final, imparţial şi competent, deja vestitul Duel al Viorilor, publicul bucureştean s-a luptat mai întâi pentru un loc la concert.
Cei mai norocoşi au reuşit să cumpere un bilet, dintre cele aproape 1000, puse în vânzare la Sala Radio şi epuizate cu şapte zile înainte de recital. Pentru cei ce însă nu au reuşit, organizatorii au mai pus astăzi în vînzare 100 de locuri pe scaune suplimentare amplasate pe scenă.
Dornici să arate calităţile incontestabile ale valoroaselor instrumente pe care cântă, dar şi să-şi demonstreze măiestria interpretativă, cei doi violonişti, Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru, alături de pianistul Horia Mihail, au oferit pâna acum publicului un concert la Tg. Mureş, care a stârnit ropote de aplauze şi ovaţii îndelungi.
După recital:„E fascinant” declară un spectator. Un alt domn este absolut încântat: „Parcă este muzica sferelor”. „Interpretarea este magnifică. Un moment unic” declară şi o voce feminină. „Nu am auzit niciodată aceste două viori pe aceeaşi scenă, a fost o idee foarte bună!” ,spune un spectator din Italia. Un violonist ne-a mărturisit: „Mi-a ajutat Dumnezeu să vin să văd minunăţia asta de aici!”
Pentru început interpreţii au prezentat publicului cele două opere de artă – viorile Stradivarius şi Guarneri. Astfel GABRIEL CROITORU cu vioara Guarneri del Gesu “Catedrala” a lui George Enescu pusă la dispoziţie de Muzeul « George Enescu » a interpretat lucrări de virtuozitate de H. Provost, Sarasate şi Kreisler, apoi LIVIU PRUNARU a cântat la vioara Stradivarius “Pachoud” - un instrument special, de mare valoare, adevărată operă de artă a lui Stradivarius - piese celebre de Ceaikovski, Brahms – Kreisler, Jules Massenet şi Bazzini. În cea de-a doua parte a serii, cei trei artişti, LIVIU PRUNARU,GABRIEL CROITORU şi HORIA MIHAIL, au fost prezenţi pe