În sala de sport sau acasă, aceste două aparate sunt recomandate persoanelor care vor să aibă o siluetă de invidiat. Bicicleta statică are însă avantajul complexităţii exerciţiilor
Sedentarismul îi împinge pe români din ce în ce mai mult spre sălile de sport. Câteva luni de antrenament redau corpului însuşiri pierdute din cauza vieţii dezorganizate şi a alimentaţiei nepotrivite. După ce gheaţa a fost spartă, o pregătire constantă este obligatorie, astfel încât vechile obiceuri să nu recidiveze.
Primul impediment de care se lovesc cei care au nevoie de exerciţii fizice este lipsa timpului pentru sală sau de alergat în parc. Una dintre soluţiile la îndemână este însuşirea unor mişcări standard şi repetarea lor acasă, după un program autoimpus.
Două aparate aflate la îndemâna oricui sunt bicicleta statică şi stepperul, fiecare cu utilitatea lui. Antrenorii de fitness spun însă că mişcările pe care le efectuăm cu bicicleta şi stepperul trebuie să fie dublate de o alimentaţie adecvată, astfel încât organismul să se cureţe de toxine şi să capete o altfel de viaţă.
„Bicicleta statică este o soluţie mult mai bună"
Vlad Matasa este antrenor personal de fitness, tae-bo, aqua gym şi de alte stiluri care menţin corpul în formă. A absolvit Facultatea de Medicină şi a studiat Psihologia în Bucureşti. Pentru că suntem cu toţii diferiţi, Vlad Matasa este de părere fiecare individ are nevoie de exerciţii personalizate şi recomandă tuturor celor care se gândesc să facă mişcare acasă că e mai bine să fie supravegheaţi de un antrenor.
„Bicicleta medicinală sau statică este mai complexă decât stepperul, prin urmare, este o soluţie mult mai bună pentru a face mişcare. Sunt foarte multe modele pe piaţă, cu programe diferite, aşa că orice persoană îşi poate găsi parametrii de care are nevoie. Dintre acestea, eu aş recomanda două: un tip de bicicletă norma