Presiunea atmosferică se menţine ridicată în centrul şi în vestul continentului, dar şi în bazinul Mării Mediterane, cu valoarea cea mai mare în zona Germaniei.
În acelaşi timp, depresiunea islandeză este activă în nord-estul Oceanului Atlantic, iar în estul continentului presiunea va continua să scadă uşor, condiţii în care vremea va deveni instabilă.
Zona geografică a ţării noastre se află sub influenţa câmpului de presiune ridicată, iar circulaţia aerului se va menţine nordică, de unde va veni o masă de aer continental-polar. În consecinţă, vremea va fi predominant frumoasă, cu cerul mai mult senin în zonele din interiorul arcului carpatic.
Mai noros va fi în estul ţării, dar numai izolat va ploua în zona Carpaţilor Orientali. Tempera-turile maxime vor fi cuprinse între 20 şi 29 de grade Celsius.
Duminică
Cer senin în zonele intracarpatice. Presiunea atmosferică se va menţine ridicată în centrul şi în sudul continentului, dar va creşte uşor în zona Peninsulei Scandinavice, în timp ce în vest va scădea, iar depresiunea islandeză se va deplasa uşor pe uscat. În estul Câmpiei Ruse, presiunea este scăzută.
Totodată, un front atmosferic face legătura peste Marea Baltică între depresiunea islandeză, Germania şi nord-vestul Rusiei cu o zonă depresionară din nord. La noi, presiunea se menţine ridicată şi circulaţia nordică, situaţie în care vremea va fi predominant frumoasă, cu cerul variabil, mai mult senin în zonele intracarpatice.
Numai în zona Carpaţilor Orientali vor fi condiţii ca izolat să plouă slab. Vântul va sufla ceva mai tare în Moldova, Bărăgan şi în Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 şi 27 de grade Celsius.