Andrei Rosu, maratonistul roman care a alergat in competitii extreme pe cele sapte continente, a vorbit cu cititorii Ziare.com despre cum s-a apucat de alergat, cum reuseste sa gaseasca sponsori si cat de frig e la Polul Nord.
Andrei Rosu se descrie ca fiind "un om obisnuit cu munca de birou, tata a doi copii", care in timpul liber se antreneaza pentru competitii "care il fac sa-si descopere limitele". Acesta spune ca s-a apucat sa se antreneze pentru maraton pentru a-si inspira fiul sa nu ajunga o "leguma de canapea", mai ales ca, la un moment dat, devenise chiar el o astfel de leguma.
Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu Andrei Rosu
"M-am apucat de alergat acum un an si jumatate, motivul pentru care am inceput sa alerg fiind ca eram un 'couch potato', stateam pe canapea cu telecomanda in mana. Initial am vrut sa-l inspir pe fiul meu sa nu ajunga un 'couch potato', insa pe parcurs motivele s-au diversificat, strang si fonduri pentru trei fundatii, de asemenea din ce in ce mai multi oameni mi-au spus pe blog ca ii inspir", a declarat Andrei Rosu, la Tv Ziare.com.
Acesta a povestit cateva din aventurile petrecute in cadrul competitiilor la care a participat si spune ca temperaturile extreme nu i-au pus viata in pericol, deoarece fiecare sportiv e preocupat de siguranta sa si totul se desfasoara in conditii controlate.
"O experienta inedita, pe care n-as vrea sa o repet, este cea a w.c.-ului polar: la Polul Nord nu exista toalete ecologice, e doar un butoi pus in calota glaciara. La minus 40 de grade si cu un vant de 50 de kilometri la ora e destul de greu", spune Andrei Rosu.
Acesta adauga insa ca, si la temperaturi de minus 30-40 de grade, omul are o capacitate foarte buna de a se adapta.
"Cand ajungi acolo nu lasi nimic neacoperit, ca ai impresia ca ingheata, dar vazandu-i pe rus