Un studiu recent arată că un pahar de vin roşu pe zi este recomandat femeilor bolnave de cancer de sân, deoarece această băutură împiedică agravarea bolii.
Testele de laborator au arătat că resveratrolul, substanţă chimică care se găseşte din abundenţă în struguri, ar putea împiedica dezvoltarea acestei maladii, informează Daily Mail.
În plus, resveratrolul pare crească efectele medicamentelor prescrise pentru combaterea cancerului, deoarece previne dezvoltarea rezistenţei celulelor canceroase la tratament.
Această substanţă chimică este un antioxidant puternic, găsit în mai multe plante şi fructe, printre care se numără murele sau o anumită specie de alune. Cea mai mare cantitate se află însă în coaja strugurilor roşii.
"Resveratrolul este o substanţă chimică cu un puternic potenţial în farmacologie, ţinând cont de faptul că reuşeşte să mărească eficienţa tratamentelor pe bază de hormoni, recomandate în cazul cancerului de sân", a declarat dr. Sebastiano Ando, coordonatorul studiului, de la Universitatea din Calabria, Italia.
În analizele realizate în laborator, oamenii de ştiinţă au constatat că celulele canceroase care erau tratate cu resveratrol s-au oprit din dezvoltare, spre deosebire de cele care nu au fost tratate cu această substanţă.
Cancerul la sân este cel mai des întâlnit tip de cancer în rândul femeilor. Potrivit statisticilor din Marea Britanie, anual sunt diagnosticate peste 45.000 de cazuri. Cifrele mai arată că în Europa un nou caz de cancer la sân este diagnosticat la fiecare 2,5 minute. În România, 5% dintre femei suferă de această boală.
Un studiu recent arată că un pahar de vin roşu pe zi este recomandat femeilor bolnave de cancer de sân, deoarece această băutură împiedică agravarea bolii.
Testele de laborator au arătat că resveratrolul, substanţă chimică care se găseşte din abundenţă în struguri, ar