În era cărţilor stocate pe dispozitive electronice, tot mai mulţi proprietari de case se „leapădă“ de bibliotecile ticsite cu volume, care ocupau cel puţin un perete din sufragerie. 75.000 de dolari. Atât costă cea mai scumpă bibliotecă din lume, creată de designerul de origine chiliană Sebastian Errazuriz, stabilit de ani buni la New York.
Cunoscut pentru piesele sale ieşit din tipare, atunci când a făcut biblioteca inclusă în colecţia „Metamorphosis", artistul s-a inspirat din grădina buncii, potrivit www.luuux.com.
Biblioteca lui Errazuriz este o piesă de mobilier sculptată, realizată dintr-un lemn de esenţă tare, iar rafturile acesteia se caţără pe perete întocmai ca nişte crengi. Sigur, este o piesă aspiraţională pentru cei mai mulţi dintre oamenii care se trezesc la un moment dat că au nevoie de un loc în care să-şi ţină aliniate cărţile, DVD-urile sau, de ce nu, suvenirele.
Module colorate combinate după plac
În ultimii ani, tot mai mulţi români au renunţat la mobilierul ce ocupa în totalitate un perete din sufragerie, în care stăteau aranjate volume din colecţii precum „Biblioteca pentru toţi".
Odată cu regândirea şi reamenajarea livingului, în acord cu direcţiile date de designeri, s-a renunţat la rafturile pline ochi în favoarea celor care respiră în voie, în care nu mai stau sute de cărţi, ci (poate) doar zeci, şi care ajută la câştigarea luminozităţii spaţiului.
Tendinţa actuală este de a avea biblioteci realizate din module, albe, negre sau colorate puternic, ce pot fi aranjate după bunul plac şi combinate cu materiale diverse, de la lemn la aluminiu şi sticlă. Fie că optezi pentru varianta în care cumperi module separate, din care îţi „construieşti" singur biblioteca preferată, care să se plieze pe cărţile din dotare, fie că mergi pe o piesă gândită de alţii, poate chiar la pachet cu restul mobilierului din living, e