Câteva restaurante din Capitală propun o selecţie de vinuri roşii din ţară şi din străinătate la preţuri speciale. Luna octombrie îi întâmpină pe bucureşteni cu o propunere greu de refuzat: timp de 16 zile, nouă restaurante vor oferi o selecţie de 18 vinuri roşii din ţară şi din străinătate la preţuri speciale, la sticlă şi la pahar. Pagini realizate în colaborare cu vinul.ro
Evenimentul, intitulat „Toamna în roşu", face parte dintr-o serie dedicată promovării consumului de vin şi a stilului de viaţă asociat, manifestări precedate de „Primăvara în rose" şi „Vara în alb".
Avanpremiera evenimentului a avut loc la sfârşitul lunii septembrie şi a adunat la un loc vinul românesc, gastronomia japoneză şi autoturismele de lux. Vedete, simpli pasionaţi, precum şi amatori în ale gastronomiei au participat la o petrecere privată construită în jurul unei demonstraţii de gătit „live" şi a asocierilor dintre diferitele tipuri de sushi şi vinurile româneşti. Pentru a intra în atmosfera evenimentului „Toamna în roşu", invitaţii au fost rugaţi să se îmbrace în această culoare.
MARIA DINULESCU, ÎNVINGĂTOARE
Alexandru Dan, somelierul de la Cramele Recaş, a sedus asistenţa cu împerecheri inedite de delicii orientale cu ghimbir, peşte şi fructe de mare, precum şi vinuri din vestul ţării. Chardonnay-ul „Cocoşul" 2010, proaspăt, intens, cu arome florale plăcute, a devenit subit complementar preparatului „Tamago Sushi Nigiri".
Cu toate că la prima vedere pare o asociere îndrăzneaţă, rulourile sushi cu caracatiţă au rezonat perfect cu vinul Syrah „Cocoşul" 2009, acesta devenind foarte fructat şi catifelat.
Ultimul vin, Merlot „La Putere" 2008, a fost servit alături de „Philadelphia rolls", aciditatea preparatului fiind un bun catalizator pentru taninurile vinului. Invitaţii au avut parte şi de asocieri mai clasice, precum vinul de Jerez „Tio Pepe", acompa