Bucătăria românească şi balcanică a fost adusă, sâmbătă, în mijlocul Traseului Celor Trei Fortificaţii din Cetatea Alba Carolina, iar maestrul bucătar a fost nimeni altul decât poetul Mircea Dinescu. Prezent la Festivalul “Dilema Veche”, Dinescu a descoperit alături de albaiulieni plăcerea de a găti, iar reţeta zilei a fost tradiţionalul stufat de miel.
La atelierul de gătit amenajat în incinta Traseului Celor Trei Fortificaţii, Mircea Dinescu şi-a lepădat pentru puţin timp “mantia de poet” şi a vrăjit de această dată publicul, nu doar prin cuvinte, ci prin îndemânarea de care a dat dovadă în prepararea celor mai delicioase mâncăruri. Mica bucătărie ce a răsărit din senin în inima cetăţii a atras zeci de curioşi, interesaţi să afle cu ce îi va îmbia maestrul băcătar.
Cu priceperea unui adevărat gospodar şi farmecul unui artist, Dinescu a arătat spectatorilor cum şi gătitul poate deveni o artă, iar demostraţia nu a fost lipsită de muzică şi poezie.
Mircea Dinescu a cântat în faţa mulţimii versurile unor poezii din ultima sa carte, a recitat şi a povestit în timp ce mirosul îmbietor al stufatului de miel anunţa o masă pe cinste.
Vă prezentăm imagini de la atelierul de gătit al poetului-bucătar, Mircea Dinescu.
URL scurt: http://alba24.ro/?p=44423
Bucătăria românească şi balcanică a fost adusă, sâmbătă, în mijlocul Traseului Celor Trei Fortificaţii din Cetatea Alba Carolina, iar maestrul bucătar a fost nimeni altul decât poetul Mircea Dinescu. Prezent la Festivalul “Dilema Veche”, Dinescu a descoperit alături de albaiulieni plăcerea de a găti, iar reţeta zilei a fost tradiţionalul stufat de miel.
La atelierul de gătit amenajat în incinta Traseului Celor Trei Fortificaţii, Mircea Dinescu şi-a lepădat pentru puţin timp “mantia de poet” şi a vrăjit de această dată publicul, nu doar prin cuvinte, ci prin îndemânarea de care a da