De-a lungul timpului, maestrii in arta culinara din intreaga lume s-au intrecut in a inventa preparate deosebite, cat mai gustoase, cat mai apetisante. Cateva insa depasesc imaginatia multor consumatori, precum si disponibilitatea lor de a le incerca.
Cu toate acestea, ele exista in diferite meniuri ale unor restaurante de pe mapamond sau pe mesele unor oameni, unii considerandu-le chiar delicatese, in ciuda ingredientelor folosite sau a felului in care arata, deloc apetisant.
Delish te informeaza asupra catorva dintre cele mai putin apetisante, chiar dezgustatoare preparate culinare din lume. Ai gusta vreunul dintre ele?
1. A-Ping
O specie de tarantula neagra, cunoscuta sub denumirea "a-ping", este o specialitate frecventa in Skuon, un mic sat din Cambodgia, situat la nord de capitala Phnom Penh. In aceasta zona rurala pot fi vazuti vanzatori de strada care comercializeaza gramezi intregi de paianjeni din aceasta specie, care ajung de marimea unei palme.
Acestia sunt crescuti in adaposturi facute special sub pamant, dupa care sunt prajiti cu zahar, usturoi, ierburi aromatice si sare pana cand picioarele lor devin crocante, iar trunchiurile ajung sa fie de un rosu inchis.
2. Oua milenare
Cand un ou se invecheste, cei mai multi oameni il arunca. Chinezii insa au facut din ouale vechi o delicatesa. Mai exact, in unele locuri din China oamenii acopera oua crude de rata, gaina sau prepelita cu un amestec facut din argila, cenusa, var nestins, sare si paie, dupa care le lasa la "macerat" timp de cateva saptamani sau chiar luni.
Galbenusurile ajung de un verde inchis si se inmoaie, iar albusurile se dezintegreaza intr-un jeleu transparent, de culoarea chihlimbarului.
Aceste oua, cunoscute sub denumirea de oua milenare, sunt servite apoi in cadrul unui prepar