Paul Iancu• Cele mai alese vinuri provenite din podgoriile din judetul Iasi au fost degustate ieri la Festivalul "Cand strugurii se coc" organizat de Muzeul Viei si Vinului din Harlau
Sarba, Tamaioasa Romaneasca, Busuioaca de Bohotin, Feteasca Alba sunt numai cateva din sortimentele de vin degustate de invitati (parlamentari, oameni de cultura si oameni de afaceri) la Festivalul Vinului organizat ieri la Muzeul Viei si Vinului din Harlau. Vinurile respective au fost produse chiar in podgoriile din judetul Iasi, unele dintre acestea ce-i drept de dimensiuni mai mici fiind infiintate relativ recent. Ceremonia de desgustari a fost condusa de nimeni altul decat academicianul Valeriu Cotea.
"Suntem singurul muzeu din Moldova dedicat viei si vinului si, prin urmare, trebuia sa organizam un astfel de festival. Suntem la a doua editie a acestui festival al vinului si vom continua sa-l organizam si in anii urmatori. Este una dintre cele mai mari manifestari anuale din judetul Iasi dedicata viei si vinului", a declarat muzeograful Paul Iancu. Festivitatile au debutat la ora 11.00 cu un vernisaj, o expozitie de etnografie intitulata "Textile de interior din zona etnofolclorica Harlau".
Cu aceasta ocazie a fost organizat de asemenea si un targ al producatorilor traditionali de vin si tuica din Deleni, Ceplenita, Scobinti, Cotnari si Parcovaci. Atmosfera targului a fost intretinuta de fanfara de la Sticlaria din comuna Scobinti.
Paul Iancu• Cele mai alese vinuri provenite din podgoriile din judetul Iasi au fost degustate ieri la Festivalul "Cand strugurii se coc" organizat de Muzeul Viei si Vinului din Harlau
Sarba, Tamaioasa Romaneasca, Busuioaca de Bohotin, Feteasca Alba sunt numai cateva din sortimentele de vin degustate de invitati (parlamentari, oameni de cultura si oameni de afaceri) la Festivalul Vinului org