* acţiunea face parte dintr-un proiect naţional de evaluare a calităţii educaţiei
De luni, în 18 şcoli brăilene începe un amplu proces de evaluare instituţională în cadrul proiectului "Dezvoltarea culturii calităţii şi furnizarea unei educaţii de calitate în sistemul de învăţământ preuniversitar din România prin implementarea standardelor de referinţă".
Vor intra în emoţiile evaluării patru grădiniţe:, nr. 9, nr. 7, nr. 47 şi grădiniţa din Însurăţei, patru licee: "Bălcescu", "Murgoci", "Iorga" şi "Ana Aslan", cinci şcoli din mediul rural de la: Tichileşti, Râmnicelu, Movila Miresii şi Însurăţei, şi alte cinci şcoli din mediul urban: "Ion Creangă", "Mihai Eminescu", "Ecaterina Teodoroiu", "Sf. Andrei" şi "Fănuş Neagu". Inspectorul Aura Stroe a precizat că alegerea şcolilor a fost stabilită după criterii impuse de Ministerul Educaţiei şi că de la fiecare şcoală au beneficiat de formare patru sau cinci cadre didactice: directorul, un membru al consiliului de Administraţie - de cele mai multe ori directorul adjunct, şi doi sau trei membri ai Comisiei de Evaluare şi Asigurare a Calităţii. "Avantajele includerii în proiect sunt cursurile de formare la care au participat cadrele didactice ale şcolii, experienţa acumulată şi faptul că suportul financiar pentru evaluare este susţinut din fonduri europene", a explicat inspectorul Victoria Negulescu.
Obiectivul general al proiectului vizează creşterea capacităţii sistemului de învăţământ preuniversitar de a furniza educaţie de calitate prin implementarea standardelor de referinţă. Prin proiect vor fi evaluate 1.024 de şcoli din ţară, după care vor fi publicate, în luna ianuarie cel mai devreme, rapoartele de evaluare externă a calităţii. Aceste rezultate vor fi utilizate pentru realizarea unui raport privind starea calităţii sistemului de învăţământ preuniversitar, precum şi a unui studiu naţional privind