Majoritatea manifestanţilor arestaţi după protestul intitulat ”Să ocupăm Wall Street” au fost eliberaţi, în această seară, relatează presa americană. Sursa: REUTERSSursa: REUTERSSursa: REUTERSSursa: REUTERSSursa: ReutersSursa: Reuters
1 /.
Poliţia din New York a fost criticată pentru tacticile dure folosite faţă de protestatarii care au ocupat Podul Brooklyn, după ce peste 700 de persoane au fost arestate, ieri, şi eliberate abia în cursul zilei de azi.
Activiştii, ca şi comentatorii, au considerat că măsurile luate de poliţişti au fost excesive, iar răspunsul lor la protestele paşnice a fost unul extrem de disproporţionat. Aproape 1.000 de oameni au fost reţinuţ, în total, de forţele de ordine, în cele două săptămâni de proteste, mult mai mulţi decât finanţiştii care au dus la prăbuşirea economică din 2008, comentează publicaţia "USA Today". "Economia lumii a fost distrusă de comercianţii lacomi. Şi totuşi, protestatarii sunt cei arestaţi", spune sursa citată.
Manifestaţii şi în alte oraşe
Protestele faţă de criza economică şi sectorul bancar s-au extins în SUA. Mişcarea de protest a început în Parcul Zuccotti, din Manhattan, unde, din 17 septembrie, sute de persoane au ridicat o tabără pe care au denumit-o "Ocupaţi Wall Street".
Astăzi, peste o sută de persoane au ridicat corturi în apropiere de clădirea Primăriei din Los Angeles, în demonstraţii pe care ziarul "The Los Angeles Times" le atribuie "nedreptăţilor politicilor economice". Tema comună a acestor proteste, pe care organizatorii o prezintă în convocările de pe Internet, este "să fie auzită vocea celor 99% dintre cetăţenii ţării, nu a celor 1% care continuă să se îmbogăţească".
În Raleigh, Carolina de Nord, grupul intitulat "Ocupaţi Raleigh" a convocat activişti, sindicalişti, biserici şi comunităţi să se reunească pentru a organiza proteste similare în întreaga ţară. Prot