Izvorul Tămăduitor de la Mănăstirea Brâncoveni, pictura veche de la Căluiu şi bisericuţa de la Clocociov îi atrag pe vizitatorii care caută linişte şi vindecare.
Mânăstirea Brâncoveni este situată la 20 km de Slatina. Cel mai vechi document de atestare a lăcaşului de cult păstrat este un act de danie din 1583. Mulţi dintre turiştii care vin aici au auzit despre izvorul cu puteri tămăduitoare din incinta mânăstirii. Se spune că apa izvorului l-a vindecat pe domnitorul Matei Basarab de o boală de piele, fără leac. În urma vindecării, în semn de mulţumire, Matei Basarab împreună cu bunicul Sfântului Constantin Brâncoveanu au refăcut mânăstirea între anii 1634-1640, construind chiliile, turnul clopotniţă, casele şi beciurile domneşti, au pictat ctitoria strămoşilor săi şi au ridicat ziduri de apărare, dând aşezământului un aspect de fortăreaţă. Turiştii care vin aici sunt primiţi de măicuţe cu mâncare bună şi cu un pahar cu apă de izvor. Slujbele, bisericuţa veche şi muzeul atrag an de an zeci de credincioşi la Sfânta Mânăstire Clocociov. Lăcaşul de cult este situat în partea de sud a oraşului Slatina, într-un cadru pitoresc. Povestea mânăstirii începe în veacul al XVI-lea, din vremea lui Neagoe Basarab. Mânăstirea Clocociov este unul dintre puţinele obiective turistice din judeţul Olt. Numărul vizitatorilor a scăzut însă odată cu trecerea în nefiinţă a Părintelui Visarion, duhovnicul de la Sfânta Mânăstire Clocociov cunoscut pentru spovedania pe care o făcea.
Banii Craiovei, înmormântaţi la Căluiu
Mănâstirea Căluiu este situată la 12 km de oraşul Balş. Drumul către mânăstire este frumos, însoţit tot timpul pe partea stângă de râul Olteţ. Prima atestare documentară face referire la lucrările de zidire începute în anul 1515, în timpul domniei Voievodului Neagoe Basarab ,ctitori fiind Vlad Banul, Dumitru Pîrcălabul şi Balica Spătarul. De-a lungul veacurilo