Puţine industrii sunt mai schimbătoare, mai nestatornice ca moda. Tocmai de aceea este greu ca o colecţie să primească aprecieri unanime şi să se bucure în totalitate de cronici pozitive. Sursa: ReutersSursa: Reuters
1 /.
Cu toate acestea, Dior, Lanvin sau Jean Paul Gaultier au cules cele mai multe laude la acestă săptămână a modei de la Paris.
Despre Dior chiar presa internaţională spune că a avut parte de un moment DNA – termen cu greutate în modă, care semnifică faptul ca designerul a respectat cu stricteţe codurile casei pentru care creează. Colecţia primăvară- vară 2012 prezentată la Paris de casa rămasă fără excentricul Galliano a propus rochii evazate, umeri arcuiţi, într-un cuvânt acele elemente structurale extrem de feminine, de un clasic vibrant, care sunt statementul casei Dior.
Găzduit vineri într-un cort special amenajat la Muzeul Rodin, show-ul Dior a fost deschis de colecţia de zi – jachete grofate din organza, carouri şi combinaţii de mătase şi bumbac. Noul designer al casei, Bill Gaytten, fost colaborator al lui Galliano, nu a omis pentru sezonul viitor nici tunicile din piele fină sau jachetele mulate.Trucul cu care a venit succesorul rebelului Galliano? Roşul răvăşitor regăsit atât în mătase cât şi în piele, dar şi broderiile sofisticate , nelipsite de pe topuri sau fuste. „Elegat dar eroic”, au apreciat mulţi, fiind de acord că imaginea de zeiţă greacă modernă – redingotă din şifon plisat, broderia amplă – a prins de minune.
Dior s-a "cuminţit"
A lipsit elementul spectacol care făcea din prezentările Dior reale capodopere, a lipsit acea duşă de nebunie cu care obişnuise John Galliano, dar, până la urmă, prima mare colecţie pentru Dior realizată de Gaytten nu a fost aşa de rea după cum se anunţa în iulie, când designerul şi-a făcut debutul la celebra casă, ocazie cu care a fost îndelung şi aspru