De-a lungul istoriei, o mare parte a lumii a fost condusă de către imperii. Pentru ca o bucată mare de pământ să fie considerată imperiu trebuie să fie condusă politic de către un monarh, un împărat sau poate un tiran.
Cum declinul Statelor Unite este ovaţionat în ştiri şi în rândul opiniei publice, Business Insider a realizat un top al celor mai mari imperii din trecut.
Dincolo de modelul de conducere, singurul lucru pe care l-au avut în comun este că fiecare dintre ele a dispărut.
Din topul Business Insider lipsesc însă o serie de imperii, precum cel Otoman sau cel bizantin.
10. Califatului Rashidun s-a întins pe o suprafaţă de 4,82 milioane de kilometri pătraţi, reprezentând 6% din suprafaţa Pământului. Califatul a apărut după moartea profetului Mohammed în 632 d. Hr. în contextul disputelor dintre urmaşii săi. În ciuda faptului că era un imperiu dominat de religie, celelalte confesiuni au avut parte de un tratatment bun atâta trimp cât plăteau impozitele către calif.
9. Imperiul Portughez a fost primul imperiu colonial modern din istorie, ale cărui colonii au dăinuit cel mai mult. Imperiul a fost creat în 1415 prin capturarea Ceutei (un teritoriu marocan de astăzi) şi a dăinuit până în 1999, când Portugalia a predat Chinei oraşul Macao. Cea mai valorosă colonie a imperiului, Brazilia, şi-a cucerit independenţa în 1822.
8. Califatul Abbasid acoperea un teritoriu de 6,9 milioane de kilometri pătraţi, reprezentând 7% din suprafaţa Pământului. Nu se cunoaşte cu exactitate câţi locuitori erau în califat, a cărei capitală a fost Bagdadul. A dăinuit între 750 - 1258, iar declinul a survenit ca urmare a creşterii puterii armatei turceşti.
7. Califatul Umayyad se întindea pe o suprafaţă de 8 milioane de kilometri pătraţi, reprezentând 8% din suprafaţa Pământului. Imperiul avea o populaţie de 62 milioa