Directorul artistic al Teatrului „Bacovia“ ţine cu sufletul la gură fanii serialului difuzat de Antena 1. Îşi împarte viaţa între Bucureşti şi Bacău, însă teatrul rămâne marea lui iubire.
Gabriel Duţu nu a bănuit niciodată că va ajunge cândva o vedetă naţională. Cu atât mai puţin i-a trecut prin minte acest lucru în tinereţe, când nici măcar nu visa că va face vreodată teatru. În armată şi-a obţinut brevetul de scafandru profesionist şi a profesat timp de doi ani la Navrom Constanţa.
Recunoaşte că meseria de scafandru îi aducea mulţi bani, însă, fiind un spirit energic şi dornic de ceva nou, a decis să încerce şi altceva. La începutul anilor ’90 a plecat în Grecia, după ce a pus bazele unei trupe de dans.
Teatrul, o întâmplare a destinului
După câteva spectacole cu trupa de dans a ajuns să lucreze ca bucătar într-unul din restaurantele situate pe aleea ce duce spre Acropole şi să deprindă tainele acestei meserii.
S-a întors însă în ţară după opt luni, hotărât să plece iarăşi peste hotare cu prima ocazie. Până la ivirea unei portiţe de evadare din „haosul românesc“ s-a angajat ca bucătar în Constanţa la un fast-food. Decizia i-a schimbat radical viaţa.
„Deasupra acelui fast-food locuia chiar Mihai Sorin Vasilescu, directorul Teatrului «Fantasio» din Constanţa. Venea des şi mânca la mine. M-am împrietenit cu dumnealui şi, într-o zi, mi-a zis să dau la teatru. Nici nu voiam să aud de aşa ceva. Aveam un copil mic acasă şi o mare nevoie de bani“, îşi aminteşte Gabriel. Nu s-a putut însă împotrivi mult timp. A fost nevoit să meargă la examen fiind ameninţat că, dacă nu face acest lucru, îşi va pierde slujba de bucătar. A intrat la teatru după ce a luat totul ca pe o glumă.
Îşi aminteşte că examenul de admitere a fost un eşec total, însă comisia, din care făceau parte Geo Saizescu, Lucian Iancu şi