Reprezentanţii Complexului Naţional Muzeal ASTRA anunţă deschiderea Mustăriei Tradiţionale la Cârciuma din Bătrâni, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Evenimentul reînvie plăcutul obicei al proprietarilor de vie care, la culesul strugurilor, amenajau un spaţiu lângă podgorie în care serveau trecătorii cu must din struguri proaspăt storşi, împreună cu mâncăruri alese.
CITIŢI ŞI:
Luni se deschide anul universitar la Sibiu
Prima ediţie a Târgului de bucate tradiţionale „Branduri trasilvănene” va avea loc în weekend, la Sibiu
Voinţa pune azi în vânzare biletele pentru meciul cu Rapid
Mustăria este realizată de reprezentanţii podgoriilor din zona Vrancei, care vor face must de struguri chiar în faţa doritorilor.
Evenimentul reînvie plăcutul obicei al proprietarilor de vie care, la culesul strugurilor, amenajau un spaţiu lângă podgorie în care serveau trecătorii cu must din struguri proaspăt storşi, împreună cu mâncăruri alese.
Alături de această băutură de toamnă, mult aşteptată, restaurantul Cârciuma din Bătrâni pregăteşte un festin culinar: la ceaun se vor prepara, la foc mic, tocăniţe de oaie, papricaş de pui, mămăliguţă, se vor face cocoloaşe cu brânză de burduf, pe grătar vor sfârâi păstrama de oaie, cotletul şi ceafa de porc. Toate acestea se vor potrivi cum nu se poate mai bine cu mustul proaspăt.
Mustăria va fi deschisă, între orele 11,00 – 21,00, pe termen nelimitat, în funcţie de disponibilitatea strugurilor, la Cârciuma din Bătrâni, transmit reprezentanţii Complexului Naţional Muzeal „ASTRA” Sibiu.
Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!
Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu: