Parcul 1 Decembrie din Oradea este în sărbătoare de trei zile. Producători de vin şi ţuică din judeţ, dar şi din Ungaria îi aşteaptă pe orădeni şi astăzi, să guste din licorile bahice. Totodată orădenii pot savura mâncăruri tradiţionale româneşti şi maghiare.
Festivalul Vinului şi Târgul Pălincarilor, sunt două evenimente care au strâns şi la această ediţie mii de orădeni, care au venit să guste din sortimentele de vin ori pălincă expuse de producători. La un mic sau la o bere, orădenii au ascultat folclor de calitate. Pe scena special amenajată au urcat interpreţi şi ansambluri folclorice profesioniste dar şi de amatori din judeţele Bihor, Olt şi Timiş.
Dă click pentru a vedea mai multe fotografii
Folclor diversificat
Aseară pe scena din parcul 1 Decembrie au urcat ansamblurile Vatra, Roşia, Bărdăuţa, Moşuţ, Sărcăuţa, Cununa de pe Criş, ansamblul maghiar din Remetea, precum şi alţi solişti vocali sau instrumentişti. Astăzi de la ora 17.00 pe aceeaşi scenă vor urca ansamblul Crişana, Porolisum şi Doina Oltului. „Îi aşteptăm pe orădeni cu un program folcloric diversificat şi cu multe produse tradiţionale" ne-a spus Flaviu Bunoiu, organizator Toamna Orădeană.
Mâncăruri tradiţionale
Orădenii pot savura mâncăruri tradiţionale româneşti şi maghiare asezonate cu mii de litri de vin şi pălincă tradiţională. „A fost un an potrivit pentru fructe. Litrul de ţuică de cireşe, pere şi caise se vinde cu 50 de lei, iar cel de prune cu 30. La fel ca în anii anteriori ne aşteptăm la o vânzare destul de bună" ne-aspus Vasile Cmeciu, producător de ţuică din localitatea Ceica.
Pălincă din Ungaria
La târg se pot degusta şi pălinci din Ungaria, la standul unei distilării maghiare. Sortimentele sunt variate. De la pălincă de prune la cea de gutui, fragi,zmeură, coacăze negre sau chiar pepene galben. „Ştim să valorificăm fruct