E o băutură celebră, care a împlinit câteva sute de ani. Ginul, căci despre el este vorba are multiple întrebuinţări, potrivit site-ului acasa.ro. Aceştia susţin că băutura poate fi inclusă în reţetele de murături, în plăcinte sau chiar ca aditiv pentru săpunul lichid. E o băutură celebră, care a împlinit câteva sute de ani. Ginul, căci despre el este vorba are multiple întrebuinţări, potrivit site-ului acasa.ro. Aceştia susţin că băutura poate fi inclusă în reţetele de murături, în plăcinte sau chiar ca aditiv pentru săpunul lichid.
Apă de gură. Alcoolul este un antibacterian extrem de eficient. Ginul poate fi folosit şi ca apă de gură, în locul celei găsite în comerţ, în special dacă nu îţi sunt pe plac gustul şi mirosul de mentă sintetică. Pentru a nu avea probleme la locul de muncă, nu folosi băutura ca atare, ci realizează un amestec cu ulei de cimbru care se potriveşte foarte bine cu aroma ginului.
Pentru picioare. Dacă amestecul de ulei de cimbru şi gin merge perfect ca apă de gură, află că acelaşi mix poate fi utilizat şi pentru a scăpa de mirosul neplăcut al picioarelor.
Pentru murături. O metodă neconvenţională de a oferi o aromă deosebită murăturilor este aceea de a adăuga în zeama lor 1-2 păhărele de gin. Această soluţie poate fi pusă în practică atât la murăturile făcute în casă, cât şi în cazul celor cumpărate. Ginul merge mai bine la murăturile în saramură.
În plăcinte. Întrucât alcoolul se evaporă la o temperatură mai mică decât apa, poţi obţine o crustă mai crocantă la plăcintele pe care le pregăteşti în casă dacă alegi să înlocuieşti cu gin o parte din apa din reţetă. Poţi folosi orice tip de alcool distilat îţi doreşti, însă aroma ginului este una dintre cele mai plăcute şi are mari şanse să îţi transforme plăcintele în deserturi şi mai gustoase.
Odorizant de cameră. Ginul poate fi întrebuinţat şi ca odor