Agudele, pe nedrept nebagate in seama in multe culturi, sunt excelente pentru sanatate, ele fiind la fel de bogate in fier ca si carnea, motiv pentru care previn cu succes anemia.
Conform Daily Mail, ele contin 1,85 mg de fier la suta de grame, adica 23% din portia recomandata zilnic, la fel ca si o portie de friptura.
In plus, sunt bogate in Vitamina C, avand si o concentratie mare de resveratrol, un antioxidant ce se gaseste si in vinul rosu, despre care se crede ca are capacitatea de a curata organismul de poluanti.
Studiile de laborator realizate pe cobai au aratat ca acest antioxidant este eficient impotriva tumorilor pielii, dar si celor localizate la nivelul tesutului mamar, plamanilor si prostatei.
Agudele, pe nedrept nebagate in seama in multe culturi, sunt excelente pentru sanatate, ele fiind la fel de bogate in fier ca si carnea, motiv pentru care previn cu succes anemia.
Conform Daily Mail, ele contin 1,85 mg de fier la suta de grame, adica 23% din portia recomandata zilnic, la fel ca si o portie de friptura.
In plus, sunt bogate in Vitamina C, avand si o concentratie mare de resveratrol, un antioxidant ce se gaseste si in vinul rosu, despre care se crede ca are capacitatea de a curata organismul de poluanti.
Studiile de laborator realizate pe cobai au aratat ca acest antioxidant este eficient impotriva tumorilor pielii, dar si celor localizate la nivelul tesutului mamar, plamanilor si prostatei.