Se ştie că sportul este o sursă de energie şi de stare de bine, însă un grup de cercetători de la Penn State University, din Pennsylvania, susţin că exerciţiile moderate sunt mai eficiente decât cele intense.
Experţii au monitorizat un grup de 255 de femei, cu vârsta cuprinsă între 40 şi 60 de ani, care au fost împărţite în două grupuri: unul care trebuia să fac sport moderat, în timp ce al doilea trebuia să facă exerciţii fizice intense.
În urma evaluării, oamenii de ştiinţă au constatat că voluntarele care nu au fost supuse unui efort fizic extrem erau mai fericite, precizând că sunt pline de energie. În plus, la finalul experimentului, s-a constatat că nivelul de anxietate a scăzut considerabil în grupul femeilor care au făcut exerciţii fizice de intensitate moderată, informează Daily Mail.
"Scopul sportului este ne facă se ne simţim bine, dar această stare de bine este mult mai intensă atunci când facem sport moderat, mai ales dacă suntem nişte persoane sedentare sau supraponderale", a declarat Steriani Elavsky, coordonatorul studiului.
Femeile implicate în cercetare au trebuit să urmeze un program de exerciţii fizice timp de două săptămâni. Voluntarele erau rugate să ţină zilnic un jurnal în care să menţioneaze cum s-au simţit la sfârşitul cursului de sport.
Antrenamentul viguros presupunea exerciţii care se terminau în momentul în care organismul subiectelor nu mai rezista efortului, în timp ce exerciţiile moderate presupuneau alergatul pe bandă timp de 30 de minute, într-un ritm lent.
Atunci când începeau antrenamentul femeile trebuiau să poarte un dispozitiv care le măsura energia pe care o consumau atunci când erau supuse efortului, indiferent de intensitatea lui.
Rezultatele studiului arată că sportul intens accentuază stările de anxietate. "În urma acestui experiment am constatat că intensitatea unei activităţi fizic