Rectorul Universităţii „Babeş-Bolyai“ urmăreşte ca instituţia să intre anul viitor în topul celor mai performante 500 de universităţi din lume.
Andrei Marga, rectorul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj (UBB), le-a dat de lucru profesorilor instituţiei de învăţământ încă din prima zi a noului an universitar.
El a prezentat la evenimentului de inaugurare a anului universitar 2011 – 2012 o serie de 22 de „reguli” a unei posibile strategii care să ducă universitatea clujeană în topul celor mai performante 500 din lume.
Citeşte aici toate cele 22 de reguli ale UBB pentru noul an universitar
Iniţiativa rectorului Andrei Marga vine după ce UBB a devenit prima şi singura instituţie de învăţământ superior din România care a fost luată în calcul la alcătuirea topului Shanghai, cel mai reprezentantiv clasament mondial al universităţilor.
Recunoaştere internaţională
Andrei Marga a pus accent, în cadrul discursului său care a avut loc sâmbătă, pe publicarea de către cadrele didactice ale UBB a unor articole de ştiinţă în revistele de top, un criteriu important în alcătuirea clasamentului.
„Fiecare cadru didactic, fiecare cercetător ştiinţific şi fiecare doctorand din Universitatea Babeş-Bolyai are de publicat anual cel puţin un studiu (articol) într-o publicaţie ISI (instituţia cea mai recunoscută pe plan internaţional în domeniul monitorizării şi recenzării publicaţiilor ştiinţifice – n.r.)“, le-a spus Andrei Marga cadrelor didactice prezente la eveniment.
De asemenea, rectorul UBB a cerut fiecărui departament, institut sau centru de cercetare să publice anual un număr de volume recunoscute internaţional, în raport cu numărul cadrelor didactice.
„Demascaţi plagiatorii!”
Fiecare facultate sau institut de cercetare va trebui să-şi elaboreze un nou program de cercetare, cu obi