Componentiştii au recrutat sute de persoane, în timp ce Ford are, de la preluarea fabricii, doar 90 de noi salariaţi. Specialiştii în resurse umane spun că americanii riscă să rămână fără forţă de muncă bine pregătită în momentul demarării procesului de recrutare.
Ford nu grăbeşte ritmul angajărilor la fabrica de automobile din Bănie, deşi firmele de componente cu care americanii au bătut palma au început în forţă campania de recrutări. Numai la fabrica Yazaki din Caracal, au fost angajate în ultimele luni peste 600 de persoane, potrivit primarului din localitate, Gheorghe Anghel. „E vorba de persoane calificate şi necalificate. Au căutat oameni atât cu studii medii cât şi cu studii superioare şi vor să ajungă până în primăvară la 1.500 de persoane”,a spus Anghel, care a precizat că o parte dintre cei selectaţi provin din Craiova.
Johnson Controls, producător de sisteme pentru scaune auto, componente de interior şi electronice, a început selecţia personalului pentru fabrica de pe platforma Ford. La Bursa Locurilor de Muncă desfăşurată în urmă cu o săptămână în Bănie, furnizorul a pus la dispoziţie 19 locuri de muncă atât pentru persoane cu studii medii, cât şi pentru cele cu studii superioare.
Un alt angajator la târgul de joburi a fost firma Kirchhoff, care a căutat în rândul craiovenilor 20 de sudori pentru fabrica pe care urmează să o deschidă pe platforma industrială. Nemţii, care vor furniza o treime din caroseria noului Ford B-Max, au anunţat deja că vor să angajeze, pentru început, 200 de oameni în Bănie. La Bursă a fost prezentă şi compania Ford, care a căutat 10 operatori fără experienţă. Anterior, compania angajase 90 de electricieni.
Ford, în competiţie cu furnizorii
Specialiştii în resurse umane susţin că, în acest ritm, Ford riscă să rămână fără candidaţi bine pregătiţi în momentul demarării procesului de recr