Ai raspuns perfect la toate intrebarile, atitudinea te recomanda, iartinuta este impecabila. CV-ul? Nici nu mai vorbim. In final, ce salariuvrei? Negocierea salariului este unul dintre subiectele delicate pecare multi candidati nu il abordeaza cu placere la un interviu deangajare. Insa, daca iti cunosti adevarata valoare si stii care itieste interesul, nu te lasa intimidat si pregateste-te sa discuti despreremunerare.
DailyBusiness.ro a trecut in revista cateva sfaturi din partea specialistilor despre cum ar trebui sa abordezi problema salariului la interviul de angajare.
1. Cunoaste-ti "adversarul"! Inainte de a te gandi la discutiile despre salariu, ar trebui sa cercetezi politica organizationala si istoricul companiei respective - cifra de afaceri, profit, fluctuatie de personal, povesti din interior din partea fostilor angajati (daca este posibil), informatii din partea unor cunoscuti care deja lucreaza in acea firma.
Daca documentarea nu este posibila, atunci trebuie sa ne adaptam din mers la fata locului. Altfel spus, informatiile utile pot fi aflate si in cadrul interviului. "Putem adresa intrebari cu privire la structura pachetului salarial, perspectiva de bonus, beneficii, politica maririlor de salariu. De exemplu, putem accepta un pachet mai mic, in ideea ca peste un anumit timp putem ajunge la nivelul dorit initial", a declarat Oana Datki, director general la compania Consulteam.
"Este important sa stii daca exista loc pentru negociere. Daca pozitia ta este similara cu alte pozitii din organizatie, este foarte putin probabil ca acea companie sa isi schimbe regulile interne pentru tine", a spus Marius Decuseara.
2. La nivelul pietei. Ar fi bine ca inainte de interviu sa te informezi cu privire la salariile din piata locala, respectiv cele oferite la nivelul tau profesional.
"Foarte multi can