Daca esti un impatimit al ciocolatei, pe langa bine stiutele dezavantaje legate de calorii, aparitia cosurilor si ingrasare, acum ai si cateva motive de bucurie, caci acest dulce se dovedeste a avea si parti bune.
Un studiu recent arata ca ciocolata reduce cu 37% pericolul aparitiei bolilor de inima si previne infarctul in proportie de 29%, consumata in cantitati moderate, dar constant. Multe studii au demonstrat ca este plina de antioxidanti, asa ca iata cum te poate ajuta ea, conform Prevention:
Te face mai bun la matematica: flavonoidele din ciocolata imbunatatesc circulatia, inclusiv cea catre creier, asa ca iti ajuta acest organ sa functioneze mai rapid si sa reziste mai mult in situatii de stres. In cadrul unui studiu din 2009, participantii au fost rugati sa faca anumite exercitii de algebra, cei care consumau ciocolata descurcandu-se cel mai bine la calcule.
Iti confera satietate: mamele isi avertizeaza mereu copiii sa nu manance nimic dulce inainte de masa, caci li se va taia pofta de mancare. Acest fapt este cat se poate de adevarat. Cercetatorii le-au dat participantilor la studiu cate 100 de grame de ciocolata neagra si 2 ore mai tarziu le-au oferit pizza. Cei care mancasera intai ciocolata au consumat mai putina pizza fata de cei care nu beneficiasera de tratatia dulce.
Iti da o stare de spirit mai buna: ciocolata duce la eliberarea endorfinelor, aceeasi substanta secretata de corpul uman atunci cand suntem indragostiti. Acest efect este mai vizibil in special la femei.
Te ajuta sa te relaxezi: compusii din ciocolata pot declansa in creier aceeasi receptori cu cei activati de marijuana, asa ca te poate ajuta sa te relaxezi in situatii de stres.
Te va ajuta sa traiesti mai mult: un studiu ublicat in Jurnalul Britanic de Medicina arata ca acest aliment te va ajuta sa iti prelungesti viata a