Ouăle şi laptele nu trebuie să stea pe uşa frigiderului, ci cât mai în spate, unde temperatura este mai scăzută, iar ceapa şi usturoiul trebuie puse într-un loc uscat şi călduros.
Durata de viaţă a alimentelor poate creşte dacă acestea sunt păstrate în condiţii optime. Specialiştii citaţi de „Prevention" vă spun ce alimente pot fi puse în frigider şi care sunt produsele care trebuie ferite de umezeală.
Mirodeniile proaspete. Înveliţi-le în prosoape de hârtie care să absoarbă umezeala şi puneţi-le apoi într-o pungă din plastic. Nu puneţi busuiocul în frigider, pentru că se deteriorează din cauza frigului, ci în apă, într-un loc luminos.
Oăle. Păstraţi-le în cutia în care le-aţi cumpărat şi puneţi-le pe un raft din frigider. Acest lucru le va face să se păstreze nealterate timp de trei-patru săptămâni. Nu le păstraţi pe uşa de la frigider, pentru că ouăle sunt sensibile la fluctuaţiile de temperatură. „Consumaţi ouă proaspete, marcate cu «0», adică ecologice, sau cu «1», adică în sistem de creştere în aer liber, sau de la găini din gospodărie", vă recomandă Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din Bucureşti.
Roşiile. Păstraţi soiurile pitice într-o cutie şi puneţi-le în frigider. Lăsaţi soiurile mari pe masă dacă nu sunt bine coapte, deoarece temperatura scăzută le împiedică să se coloreze şi să-şi dezvolte aromele şi nutrienţii. Odată ce s-au înroşit, puneţi-le în frigider, dar nu lângă fructe, pentru că se pot deteriora din cauza etilenului emanat de acestea.
Caşcavalul. Înveliţi-l în pungi din plastic pentru a-l feri de umezeală. Asftel, va rezista timp de două-patru luni. Nu-l aruncaţi doar pentru că observaţi un strat de mucegai la suprafaţă. Daţi-l la o parte şi consumaţi restul produsului.
Iaurtul. Păstraţi acest produs la o temperatură de 4 grade C. Iaurtul se va menţine astfel într-o stare